Follow by Email

joi, 16 februarie 2012

O farama de zambet


Un faimos colectionar de arta se plimba pe strazile orasului, cand a vazut la usa unui mic anticariat o pisica mica si slaba care bea lapte dintr-o farfurioara.Privirea expertului nu se putea insela: farfurioara era o piesa foarte veche si deosebit de valoroasa, poate chiar piesa pe care o cautase intreaga viata.Incercand sa isi pastreze calmul, a intrat in magazin si i-a oferit proprietarului doi dolari pentru pisica, dar acesta a refuzat. Disperat, colectionarul a tot urcat pretul, pana la 20 de dolari. Vanzatorul a luat banii si i-a pus pisica in brate. Proaspatul proprietar al felinei s-a uitat la farfurioara si pe un ton nepasator a spus :
- La pretul asta ati putea sa imi dati si farfurioasa pisicii. S-a obisnuit cu ea si m-ar scuti si pe mine sa mai cumpar alta. Proprietarul a refuzat vehement
- In nici un caz, nu o vand pentru nimic in lume. Cu farfurioara asta am vandut la pret bun saptamina asta, 28 de pisici, la tot felul de experti de arta.
 
Doi baietei care se jucau pe strada au intrat din intamplare intr-o galerie de arta moderna. Cateva minute au privit inmarmuriti picturile si sculpturile expuse, apoi unul dintre ai a tipat: - Repede! Sa fugim inainte sa spuna ca noi le-am stricat!
 
Se spune ca Pablo Picasso a surprins un hot in locuinta sa. Intrusul a reusit sa fuga, dar artistul i-a retinut figura si la cererea politiei a facut un portret robot. Pe baza desenului politia a fost nevoita sa aresteze cativa suspecti: o calugarita benedictina, pe ministrul Finantelor, o masina de spalat si Turnul Eiffel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu