Follow by Email

luni, 20 februarie 2012

Citate de succes de la 5 antreprenori care au schimbat modul in care traim

Bill Gates este omul care aproape a adus un computer in fiecare casa, Steve Jobs a regandit industria electronicelor, Mark Zuckerberg a creat o retea de socializare online folosita de jumatate din populatia cu acces la internet a planetei, iar Elon Musk a schimbat modul in care facem plati online si a revolutionat industria aerospatiala privata.

Este evident ca in spatele acestor realizari de proportii sta multa inteligenta, intelepciune si, nu in ultimul rand, munca. Va prezentam citate de succes de la cinci antreprenori care au schimbat modul in care traim:
 
1. Bill Gates - cofondator Microsoft, fondator Bill & Melinda Gates Foundation
 
"Oamenii se tem intotdeauna de schimbare. Oamenii s-au temut de electricitate atunci cand a fost inventata, nu-i asa? Oamenii s-au temut de carbune, de motoarele cu ardere interna... Intotdeauna va exista ignoranta, iar ignoranta duce la teama".
 
"Daca nu-l poti face bun, macar fa-l sa arate bine." 
 
 "Cei mai suparati clienti ai tai sunt cea mai mare sursa de inspiratie." 
 
"Succesul e un profesor prost. Ii amageste pe oamenii inteligenti cu ideea ca nu vor pierde niciodata."
 
"In viitor afacerile vor fi de doua feluri - pe internet sau deloc."
 
2. Steve Jobs - cofondator Apple, fondator Pixar
 
"Nu poti pur si simplu sa-i intrebi pe clienti ce-si doresc si sa le oferi acel lucru. Pana cand vei construi acel ceva vor dori altceva."
 
"Sunt singura persoana pe care o stiu care a pierdut o jumatate de miliard de dolari intr-un an... Acest lucru ajuta la construirea caracterului." 
 
"Sa fiu cel mai bogat om din cimitir nu conteaza pentru mine... Sa ma duc seara la culcare stiind ca am facut ceva minunat... asta conteaza pentru mine."
 
"Oamenii nu stiu ce doresc pana cand nu le arati un produs."
 
"Este mai distractiv sa fii pirat decat sa te inrolezi in marina."
 
3. Mark Zuckerberg - cofondator Facebook
 
"Muncim din greu sa realizam un serviciu pe care oricine, de oriunde, sa-l poata folosi, indiferent daca este o persoana, o companie, un presedinte sau o organizatie care lupta pentru schimbare."
 
"Dandu-le oamenilor puterea de a partaja, facem lumea mai transparenta."
 
"Primul meu sfat pentru prietenii care au frati mai mici care merg la facultate este: Sa investe sa programeze."
 
*"Nu dezvoltam noi servicii pentru a face bani; facem bani pentru a dezvolta noi servicii."
 
*E posibil ca aici Zuckerberg sa se fi inspirat dintr-o replica a personajului Howard Roark din filmul "The Fountainhead" (1949): "Nu construiesc pentru a avea clienti. Am clienti pentru a putea construi." 
 
"Intr-o lume care se schimba atat de repede, vei esua garantat daca nu-ti asumi niciun risc."
 
4. Elon Musk - fondator PayPal, SpaceX si Tesla Motors
 
"Suntem hotarati, daca nu reusim, sa esuam intr-un mod nou." Se referea la cei care se indoiau de succesul proiectului SpaceX.  
 
"In final, lucrul care este super important la marea scara a istoriei - suntem pe cale de a deveni o specie multiplanetara sau nu? Daca nu suntem, viitorul nu este prea stralucitor. Vom sta pe Pamant pana ce in final o calamitate ne va veni de hac."
 
"Vreau sa fiu sigur ca am suficienti bani incat sa supravietuiesc la trei esecuri de proportii (in afaceri - n.r.)."
 
"Imi place sa fiu implicat in lucruri care schimba lumea. Internetul a facut asta, iar spatiul va fi probabil mai responsabil de schimbarea lumii decat orice altceva. Daca umanitatea va putea pleca de pe Pamant si explora spatiul, acolo este, evident, viitorul."
 
5. Thomas Edison - inventator american, recunoscut in special pentru realizarea primului bec electric (cu filament de carbon) functional
 
"Sa fii ocupat cu ceva nu inseamna neaparat ca muncesti."
 
"Nu am esuat. Am gasit doar 10.000 de cai care nu au mers."
 
"Totul vine la cel care forteaza lucrurile in timp ce asteapta." 
 
"Majoritatea esecurilor din viata sunt ale oamenilor care nu-si dau seama cat de aproape sunt de succes atunci cand renunta."
 
"Alaturi de hidrogen, prostia e cea care se gaseste in cea mai mare cantitate in univers."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu