Follow by Email

Sa incepem cu bunatatile! Din pacate imi lipsesc pozele, dar ne descurcam si fara!

Alba ca zăpada
Foile: 2 ouă întregi, 7 linguri zahăr, 7 linguri ulei, ½ pahar de lapte în care se dizolvă 2 linguriţe de amoniac, făină cât cuprinde.
Se bat ouăle, se adaugă pe rând o lingură de zahăr, una de ulei, până se termină, se adaugă laptele în care s-a dizolvat amoniacul, apoi se adaugă făina.
Se împarte aluatul în 3 părţi egale şi se întind foi pe dosul tăvii unse cu unt.
Crema se pune între foile reci şi se lasă până a doua zi.
Crema de lămâie: 4 linguri zahăr, 2 lingur făină, ½ litri lapte rece, 100 gr unt, 1 lămâie, coaja + zeama
Se amestecă zahărul cu făina, se adaugă laptele fiert, rece, se pune la foc şi se amestecă până se îngroaşă. După ce s-a răcit se pune 100 gr unt, coaja + zeama de lămâie şi se ung foile, apoi se pudrează cu zahăr.

Una din povestile frumoase ale copilariei, reteta pe care mama o facea mai ales iarna, si care mie imi e tare draga. Daca accentuati gustul de lamaie, crescand putin cantitatea, sau combinand eventual si cu o lamaie verde (lime) poate fi si mai buna!