Follow by Email

miercuri, 11 august 2010

Inceput

Verdele e culoarea sperantei! Dar nu numai de asta blogul meu are un verde primavaratic pe fundal. Puful papadiilor se imprastie la fel de usor ca sperantele noastre. Si nu mai stim de ce sa ne agatam. Mai ales acum, cand perspectiva e din ce in ce mai gri. Si atunci, o sa ma intrebati, la ce bun filozofia asta de doi lei?

Unul din lucrurile care ni le-a redus aproape la zero ultima perioada mai ales este capacitatea de a comunica si de a fi atent la ce ne transmit cei din jurul nostru. Toti solutii de la stat. Dar ce poate, la modul real, face fiecare dintre noi, asta e alta problema.

Meseria si mai ales necazurile de care m-am lovit in ultima vreme m-au invatat ca in primul rand trebuie sa vezi ce poti face cu adevarat (si, pe cat posibil, cu placere), si de unde te mai descurci de un ban in plus pe linga.

O sa-mi spuneti "de unde atat pe langa", ca nici asa nu se gaseste de lucru. E drept, nu se gaseste, mai ales daca nu prea ai pregatire. Sau nu iti place sa faci anumite munci, ca ti se pare ca nu sunt de nivelul pregatirii tale.

Hai sa incercam sa ne gasim resurse de speranta, sa vedem cum se pot castiga bani pe net (o sa va povestesc si despre asta, eu vorbesc din experienta - un 600 euro pe luna mi-au venit in ultimele luni) si sa vedem cum se pot urni lucrurile intr-o directie pornind de jos in sus, ca daca asteptam sa se intample invers, o sa ramanem cu asteptatul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu